Ντομάτες γεμιστές διαφορετικές με 3 μονάδες! 1 μονάδα από το βούτυρο, 1 από την παρμεζάνα & 1 από τα αυγά!
Υλικά: για 8 άτομα
- 8 ντομάτες μέτριες , όχι πολύ ώριμες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2+2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1/4 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1. κ.γ. κύμινο
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 8 μέτρια αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τις ντομάτες όπως κάνουμε τα γεμιστά) και αφαιρούμε με κουτάλι όση από την ψύχα μπορούμε και την ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τις 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα μανιτάρια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά. Προσθέτουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το θυμάρι μαζί με το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όσο περισσότερο γίνεται τα υγρά. Απλώνουμε τις ντομάτες σε ταψί, τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο που το έχουμε λιώσει, και βάζουμε στη βάση τους με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα του τηγανιού. Σπάμε από ένα αυγό σε κάθε ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και πάνω από το αυγό απλώνουμε λίγο από το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να γκρατιναριστούν πολύ καλά στην επιφανειά τυος οι ντομάτες.