Σοκολατόπιτα με 2 μονάδες από το σιμιγδάλι και το βούτυρο!
Συνταγή και φωτογραφία από: Δέσποινα Κωστίδου
Υλικά:
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
1 πακέτο σιμιγδάλι
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
1/2 κούπα φρουκτόζη
1/2 κούπαχυμό πορτοκάλι μαζί με
1 κ.γ. σόδα σκόνη
1 βανίλια
125 γρ μηδενική σοκολάτα λιωμένη (για μηδενικές δείτε εδώ)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 γρ βούτυρο
150 γρ φρουκτόζη
1/4 κούπας νερό
1 βανίλια
4 κ.σ. κοσκινισμένο κακάο
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το κέικ. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στο τέλος ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι σοκολάτας. Βάζουμε να λιώσει το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την φρουκτόζη, το νερό, την βανίλια και το κοσκινισμένο κακάο. Όταν γίνει λείο κατεβάζουμε από την φωτιά και κρατάμε μισή κούπα στο ψυγείο. Το υπόλοιπο το ρίχνουμε πάνω στο κέικ αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια για να ποτίσει. Το υπόλοιπο σιρόπι το ρίχνουμε πάνω στα κομμάτια λίγο πριν το φάμε.