Γεμιστά μήλα με μασκαρπόνε με 2 μονάδες από το τυρί και το βούτυρο!
Υλικά: για 4 άτομα
- 4 Τραγανά μήλα
- 4 κουτ. σούπας τυρί μασκαρπόνε
- 4 κουτ. σιρόπι αγαύης
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 μπαστουνάκι βανίλια
- 1/2 lt νερό
- κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χαράζουμε την βανίλια κατά μήκος ξύνουμε από το εσωτερικό της τα σποράκια και τα ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε και το σιρόπι αγαύης. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα μήλα. Κόβουμε σε ύψος 2/3 από ένα καπελάκι σε κάθε μήλο.Αφαιρούμε από το κέντρο κάθε μήλου τα κουκούτσια και τόση σάρκα ώστε να δημιουργηθεί μια κοιλότητα για τη γέμιση. Μοιράζουμε στα μήλα το μασκαρπόνε. Σκεπάζουμε με τα καπελάκια και βάζουμε τα μήλα σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε στο ταψί το νερό και το βούτυρο σε κομματάκια. Πασπαλίζουμε τα μήλα με κανέλα και ψήνουμε για 30 λεπτά. ΤΤα σερβίρουμε ζεστά.