Αχλάδια ποσέ με μηδενική μερέντα (0 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 4 μεγάλα αχλάδια
- 1 lt.νερό
- 250 γρ. γλυκαντικό
- φλούδα από ένα λεμόνι
- λίγο τζίντζερ
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 4 φύλλα μέντας για το σερβίρισμα
Για την μερέντα:
- άγλυκο κακάο
- γλυκαντικό
- 1 βανίλια
- χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γλυκαντικό, το τζίντζερ ξεφλουδισμένο, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και το γλυκάνισο. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά. Στο μεταξύ, πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια. Τα βάζουμε ολόκληρα μέσα στο σιρόπι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος των αχλαδιών και με το αν είναι ώριμα ή όχι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε την μηδενική μερέντα, ανακατεύοντας τα υλικά όλα μαζί.
Σερβίρουμε τα αχλάδια περιχύνοντας τα με την μηδενική μερέντα και γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας.