Σαλιγκάρια κοκκινιστά με κρεμμύδια!1 μονάδα τα σαλιγκάρια και 1 το λάδι.
Υλικά:
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 1 1/2 κιλό ντομάτες
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια
- 2 φλ. τσαγιού λάδι
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα σαλιγκάρια, τα βάζουμε στη φωτιά με κρύο νερό και αφού βράσουν 1 λεπτό, ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν ακόμα 15 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα ξαναπλένουμε πολύ καλά, βγάζουμε με μυτερό μαχαίρι τον κώνο που έχει στοπίσω μέρος το καβολυκι τους και τα πλένουμε πάλι να μην έχουν τσόφλια. Βάζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα κομμένα φέτες με το λάδι και όταν μαραθούν προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες. Αφήνουμε να βράσουν. Ρϊχνουμε και τα σαλιγκάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί καλά.