Σοκολατένιο κέικ μήλου καταπληκτικό μόνο 1 μονάδα απο το σιμιγδάλι!
Συνταγή και φωτογραφία από: Ρια Διαμαντοπούλου
Υλικά:
- 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 1 μηδενική σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια (στα προϊόντα εμπορίου)
- 1/2 κούπα φρουκτόζη
- 1/2 κούπα χυμό μήλου
- 2 βανίλιες σκόνη
- 1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την φρουκτόζη και τις βανίλιες. Προσθέρουμε το αναψυκτικό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μήλα και τα κομματάκια της μηδενικής σοκολάτας και ανακατεύουμε πάλι. Στον χύμο μήλου διαλυουμε την μαγειρική σόδα αι το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 1 ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω.