Φασόλια μαυρομάτικα μαγειρίτσα χωρίς λάδι! Μία εκπληκτική συνταγή που βρήκα στη σελίδα “Γευστικά ταξείδια” για να απολαύσετε το αγαπημένο γιορτινό φαγητό, σε μία νηστίσιμη εκδοχή μέσα στήν Σαρακοστή. 1 μονάδα απο τα φασόλια + 1 αν βάλετε ταχίνι.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μαρούλι
1 ματσάκι άνηθο
χυμός λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Τα μαυρομάτικα φασόλια δεν τα βάζουμε αποβραδίς στο νερό γιατί βράζουν πολύ εύκολα.
Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βάζετε να βράσουν ΜΟΝΟ δύο με τρία λεπτά .. (όχι παραπάνω γιατί θα λιώσουν) .. και πετάτε το πρώτο νερό. Τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε και τ’ αφήνετε στην άκρη.
Πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά .. (όπως στην Μαγειρίτσα) ..
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνετε καθαρό νερό και μόλις πάρει μία βράση, ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια πρός χαμηλή φωτιά.
Στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού κατά βούληση. Αν θέλετε, μπορείτε αφού το κατεβάσετε από την φωτιά, να περιχύσετε το φαγητό με 2 κουταλιές ταχίνι, αραιωμένο στο ζωμό από τα φασόλια.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ … ! ! !