Μπουρεκάκια με άγρια χόρτα με 1 μονάδα τα 5-6 μπουρεκάκια! 1 μονάδα απο το φύλλο μόνο καθώς το φύλλο της πίτα δεν το μετράμε με τα υλικά αλλα με την ποσότητα.
Υλικά:
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό διαφορά χόρτα του βουνού (καυκαλήθρες,σέσκουλα,λάπατα, παπαρούνες, τσουκνίδες,σπανάκι)
- 5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαραθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Για το φύλλο:
- 250 γρ κίτρινο αλεύρι
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- Χλιαρό νερό όσο πάρει,
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη ζύμη για το φύλλο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη να είναι σφιχτη και να ξεκολλα από το χέρι μας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα αρωματικά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε την γέμιση μας.
Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε σε λωρίδες. Για να μην κολλάει η ζύμη στον πλάστη πασπαλιζουμε με αλεύρι.
Αλειφουμε με ένα πινέλο τα φύλλα για να χαρισουμε μια τραγανη υφή. Βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση στην μια άκρη και τυλίγουμε μέχρι να σχηματιστεί το μπουρεκι, έχοντας γυρίσει τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο για να μην ανοίξει στο ψησιμο.
Στο τέλος ραντιζουμε με νερό και αλειφουμε με λάδι τα φύλλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδισουν τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.