Σαλάτα με ψητές ντομάτες, τραγανή πανσέτα και ρόκα (2 μονάδες)
Υλικά: για 6 άτομα
- 10 ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένα
- 10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ πανσέτα σε λεπτές φέτες
- 2 κοτ. σούπας φρέσκο δυόσμο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
- 2 κουτ. σούπας μηδενικό μπαλσάμικο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις ντομάτες σε αντικολλητικό ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Επάνω από κάθε ντομάτα ρίχνουμε 1-2 σταγόνες μπαλσάμικο και ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη καρύδας, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο. Ψήνουμε στο grill για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρά. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε την πανσέτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά. Θέλουμε να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή και από τις 2 πλευρές. Την βγάζουμε από το τηγάνι και την βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Στα πιάτα μοιράζουμε την ρόκα χοντροκομμένη. Από πάνω βάζουμε τις ψητές ντομάτες και μετά σπάμε τα τραγανά κομμάτια της πανσέτας.