Παπαρδέλες με ελιές, θυμάρι και λεμόνι (3 μονάδες)
Υλικά:
- 250 γρ. παπαρδέλες
- 20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1/2 φλ. φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- ξύσμα από 1/4 πορτοκαλιού
- 1/4 κουτ. χοντρό κόκκινο πιπέρι
- 1/2 κουτ. αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να κρατάνε λίγο. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους. Όσο βράζουν οι παπαρδέλες, βάζουμε σε μπολ το λάδι, τις ελιές, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε το μίγμα με τις παπαρδέλες προσθέτοντας το 1/4 του φλιτζανιού από το νερό που είχαμε κρατήσει. Η σάλτσα πρέπει να κάθεται πάνω στα ζυμαρικά για να μην είναι στεγνά.