Κόκκινη φασολάδα με λεμόνι και ξύσμα πορτοκαλιού (2 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 250 γρ. φασόλια μέτρια μουλιασμένα από το βράδυ
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρότα τριμμένα
- 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια κομμένα καρέ
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος τριμμένος
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε με 6-7 φλιτζάνια νερό για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματάκια, το καρότο, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε στο multi το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το δυόσμο και 2 κουταλιές από την φασολάδα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να χυλώσει πάνω στο μάτι για περίπου 5-10 λεπτά.