Ζυμαρικά με κιμά και πράσο με 4 μονάδες από τα ζυμαρικά, το λάδι, τον κιμά και την κρέμα γάλακτος.
Υλικά: για 6 άτομα
- 1 πακέτο ζυμαρικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό κιμά
- 1/2 κιλό πράσο μόνο το άσπρο μέρος
- λίγο ξίδι
- 2 σπυριά μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιρεπόμενες με 1 μονάδα εδώ)
- αλάτι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τον κιμά και ενσωματώνουμε με το πράσο μέχρι να αρχίσει ο κιμάς να βγάζει τα υγρά του. Τότε σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε τα ζυμαρικά , στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα.