Σαλάτα κουνουπίδι, μπρόκολο και σάλτσα από ταχίνι με 3 μονάδες από το αβοκάντο, το ταχίνι και το λάδι.
Υλικά: για 6-8 άτομα
- 1 μεσαίο κουνουπίδι (μόνο τις φούντες)
- 1 μικρό μπρόκολο (μόνο τις φούντες)
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε νερό ρίχνουμε το ξίδι και 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το κουνουπίδι. Το ίδιο κάνουμε και για το μπρόκολο. Βράζουμε προσέχοντας να μην μαλακώσει πολύ (περίπου 1 0 λεπτά). Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βουτάμε σε κρύο νερό να κρυώσει. Έπειτα το ρίχνουμε σε τρυπητό μπολ να στραγγίσει καλά. Δουλεύουμε στο μπλέντερ το σκόρδο , το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το ταχίνι, εναλλακτικά με λίγο κρύο νερό ώστε να σχηματιστεί μια σάλτσα κρεμώδης η οποία να μην είναι πολύ σφιχτή. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το μισό μαιντανό, το αλάτι, τη μισή πάπρικα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το ταχίνι. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το ρίχνουμε λίγο λεμόνι μην μαυρίσει και το κόβουμε μικρές φετούλες. Το ρίχνουμε κι αυτό στην σαλάτα.