Πορτοκαλόπιτα (2 μονάδες)
Υλικά:
- 2 πορτοκάλια
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σόδα αναψυκτικό
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό (ίσως και λίγο παραπάνω, να γίνει το τελικό μείγμα παχύρευστο, κρεμώδες)
- 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
- 2 κάψουλες βανίλια
- ⅓ φλιτζάνι τσαγιού φρουκτόζη
ΣΙΡΟΠΙ:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρουκτόζη
- 2 ποτήρια νερό
- 2 πορτοκάλια κομμένα στα 4
- 2-3 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση:
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο multi πολύ πολύ καλά (με τις φλούδες είπαμε).
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη φρουκτόζη , πολύ καλά.
Προσθέτουμε την σόδα αναψυκτικό .
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα σιμιγδάλια χοντρό -ψιλό ,την σόδα σκονη και τη βανίλια Κ ανακατεύουμε .
Τέλος προσθέτουμε και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι όπου έχουμε πασπαλισει λίγο σιμιγδάλι στον πάτο του και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40λεπτα(αναλογα τον φούρνο, βάλτε οδοντογλυφίδα να δείτε αν βγαίνει καθαρή) .
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή….πρέπει να το ετοιμάσουμε πρώτο είναι η αλήθεια για να προλάβει να κρυώσει.