Μπακλαβάς με σοκολάτα (3 μονάδες τα 3 κομμάτια)
Υλικά:
- 40 φύλλα κρούστας
- 250 γρ βούτυρο πρόβειο
- 250 γρ βούτυρο αγελαδινό
- 300 γρ καρύδια τριμμένα
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
- 750 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 400 γρ νερό
- 10 γρ σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη τεμαχισμένη (δείτε τις μηδενικές εδώ)
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα 2 είδη βουτύρου αλλά δεν το καίμε. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30χ40 εκ. και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας ένα ένα. Απλώνουμε το τριμμένο καρύδι που έχουμε ανακατέψει με την κανέλα , σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντας πάλι ένα ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην “σηκωθούν” τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1- 1 1/2 ώρα περίπου. Βράζουμε την ζάχαρη καρύδας, το νερό και την σοκολάτα σε κομμάτια για 3 λεπτά (μετρώντας από το σημείο βρασμού). Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.