Ριζότο με βασιλικό και λεμόνι (3 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 280 γρ. ρύζι για ριζότο
- λίγο ξίδι
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του. Προσθέτουμε το ξίδι και όταν εξατμιστεί αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο βγάζουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ελάχιστο αλάτι και άφθονο πιπέρι.