Αγριογούρουνο στιφάδο (3 μονάδες)
Υλικά: για 4-6 άτομα
- 1 1/2 κιλό αγριογούρουνο κομμένο μερίδες
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι ξίδι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας ντομάτα
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 10 κόκκοι μπαχάρι
- 5 γαρίφαλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας για μισή ώρα σε δυνατή φωτιά, αφαιρώντας τον αφρό. Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα προσθέτοντας 1 ποτήρι από τον ζωμό που έβρασε το κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κρεμμυδάκια. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Τέλος προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή πάντα φωτιά για μια ώρα ακόμα περίπου, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και το κρέας.