Πατάτες γεμιστές με γαρίδες με 3 μονάδες από τις πατάτες, τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος.
Υλικά:
- 4 μεγάλες πατάτες
- αλάτι χοντρό
- 200 γρ. γαρίδες
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη (στα προιόντα εμπορίου έχει με μια μονάδα)
- 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. φρεσκοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τις πατάτες, τις βουρτσίζετε και τις σκουπίζετε. Τις βάζετε σε ένα ταψί πάνω σε μια στρώση χοντρό αλάτι και τις ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την γέμιση. Βράζετε σε λίγο αλατισμένο νερό τις γαρίδες, αφού πρώτα τις έχετε καθαρίσει αφαιρώντας το κεφάλι και την ουρά και τις αφήνετε να κρυώσουν. Σε μπολ ανακατεύετε τη χτυπημένη κρέμα με το δυόσμο και το ψιλοκομμένο αγγούρι και προσθέτετε τις βρασμένες γαρίδες. Όταν οι πατάτες έχουν ψηθεί, τις χαράζετε από πάνω με μαχαίρι κάνοντας ένα σταυρό και πιέζετε να ανοίξουν, Γεμίζετε με 2 κουταλιές την κάθε πατάτα και σερβίρετε.