Κέικ πορτοκάλι με κομμάτια σοκολάτας με 1 μονάδα από το σιμιγδάλι.
Συνταγή και φωτογραφία από: Θωμαή Σαρακατσιάνου
Υλικά:
-
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
-
½ κούπα σιμιγδάλι χοντρό
-
2 βανίλιες κάψουλα ή άρωμα
-
1 κουταλάκι σόδα σκόνη
-
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
-
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
-
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
½ κούπα γλυκαντικό
-
Μισή σοκολάτα μηδενική τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη (δείτε τις μηδενικές σοκολάτες εδώ)
Εκτέλεση:
Ανακατεύω σιμιγδάλι, γλυκαντικό, ξύσμα, βανίλιες.. Ρίχνω την σόδα αναψυκτικό και ανακατεύω με το μίξερ χειρός 1-2 λεπτά. Τέλος προσθέτω τον χυμό μαζί με την σκόνη σόδας και ανακατεύω πολύ ελαφρά.. Ρίχνω το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε ένα ταψί με λαδόκολλα στο πάτο κ πασπαλισμένη με λίγο σιμιγδάλι.. Τότε ρίχνω και την σοκολάτα και ανακατεύω με ένα κουτάλι.. Ψήνω στους 160 στην προτελευταία σχάρα του φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα και να έχει ψηθεί και μέσα (δοκιμάζω. με οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.. Αλλιώς για να μην καεί το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να τραβήξει).