Συστατικά
- 200 γρ. καρότα, λευκά
- 200 γρ. αγκινάρες, Ιερουσαλήμ
- 200 γρ. καρότα baby
- 2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος
- 2 κρεμμύδια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το dressing ταχινιού
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- 50 γρ. ταχίνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. νερό
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μία συνταγή πλούσια σε πρεβιοτικά που πρέπει να δοκιμάσετε!
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Ξεφλουδίζουμε τα λευκά καρότα, τις αγκινάρες και τα baby καρότα. Κόβουμε στα 4 τα λευκά καρότα και τις αγκινάρες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα baby καρότα.
- Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 30×40 εκ.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Για το dressing ταχινιού
- Όσο ψήνονται τα λαχανικά ετοιμάζουμε το dressing.
- Χτυπάμε σε έναγουδί το σκόρδο με λίγο αλάτι μέχρι να λιώσει εντελώς και το προσθέτουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύουμε με το γουδοχέρι.
- Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε πάνω από τα λαχανικά.
πηγή akispetretzikis.com