Μια καταπληκτική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, ελαφρά τροποποιημένη ώστε να μπορεί να καταναλωθεί στην δίαιτα των μονάδων .
Συστατικά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 2 πράσα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 800 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 γρ. νερό, ζεστό
- 2 ντομάτες
- 500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε μισοφέγγαρα, τα πράσα σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε δύο ή τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε 5-8 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών.
- Προσθέτουμε το νερό.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη, πετάμε τη φλούδα και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τον κύβο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με θυμάρι και πιπέρι.
πηγή akispetretzikis.com