Πίτσα με μανιτάρια και φρέσκο κρεμμύδι με 2 μονάδες από την ζύμη και το τυρί, ανα 2 κομμάτια!
Υλικά:
-
- Ζύμη για πίτσα rustic (δείτε τη συνταγή
-
- )
- Σάλτσα ντομάτας
- Φρέσκα μανιτάρια (champignon), κομμένα σε χοντρές φέτες
- Φρέσκο κρεμμυδάκι
- Αγελαδινή μοτσαρέλα σε μπάλα
Εκτέλεση:
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει, τοποθετούμε αραιά και σε μία στρώση τις φέτες πάνω στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Όταν πάρουν χρώμα από κάτω τις γυρίζουμε μία μία ανάποδα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και η άλλη τους πλευρά.
Μόλις παρέλθουν τα 45′, ανοίγουμε τη ζύμη στο μέγεθος που θέλουμε και την ακουμπάμε στο ταψί.
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας ένα δάκτυλο κενό περιμετρικά.
Βάζουμε τη μοτσαρέλα, αφού την έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια και μετά προσθέτουμε τα σωταρισμένα μανιτάρια μας.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα (από πάνω και από κάτω)!
Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, την τοποθετούμε σε μία σχάρα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.