Νηστίσιμη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι! με 3 μονάδες από τις γαρίδες, το λάδι και το κρασί!
Υλικά:
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 1- 1 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας
- 1 ποτήρι κρασί
- λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικό)
- λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πάρε τις γαρίδες και άδειασε τες στον νεροχύτη για να τις καθαρίσεις και να τις πλύνεις. Μην ξεχάσεις να βγάλεις από τη ραχοκοκαλιά το εντεράκι. Σε βαθύ τηγάνι βάλε λίγο λάδι- ίσα να καλύψει τον πάτο και άφησε το να κάψει. Ψιλόκοψε το κρεμμυδάκι και μόλις το λάδι είναι έτοιμο ρίξε το να σοταριστεί. Εάν σου αρέσει η γεύση του κρεμμυδιού μπορείς να το βάλεις και σε ροδέλες. Αφού πάρει χρώμα και μαλακώσει λίγο, ρίξε τις γαρίδες να σοταριστούν και αυτές. Έπειτα πρόσθεσε την καυτερή πιπεριά. Όσο πιο καυτερό το θέλεις, τόσο περισσότερη πρόσθεσε. Προσωπικά, βάζω περίπου μισή πιπεριά γιατί αφενός η συνταγή το σηκώνει και αφετέρου λατρεύω τα καυτερά. Πρόσθεσε το κρασί μαζί και με ένα ποτηράκι νερό και κάνε 2-3 ανακατέματα. Τέλος πρόσθεσε τη σάλτσα τομάτας. Και σε αυτή την περίπτωση, ανάλογα με το πόσο κόκκινο θέλεις το φαγητό σου, βάζεις. Περίπου μία με μιάμιση κούπες είναι μια καλή ποσότητα. Αλάτι και πιπέρι στο τέλος και άφησε το φαγητό σου να πάρει μια βράση. Αν δεις ότι χρειάζεται και άλλο ζουμάκι πρόσθεσε λίγο νερό.
Πηγή: http://www.ediva.gr