Πιτάκια με κιμά!1 μονάδα απο το φύλλο και 1 απο τον κιμά
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Για την γέμιση:
- 250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ. γλ. πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
- βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά, την ντομάτα, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Βράζουμε τον κιμά για περίπου μισή ώρα. Κόβουμε με κουπάτ ή ποτήρι τα φύλλα της ζύμης σε στρογγυλά κομμάτια. Στην μέση βάζουμε λίγη γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο πάνω στον κιμά. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα ζυμαράκια μας γιατί ο κιμάς είναι ήδη ψημένος.
πηγή φώτο google