Χοιρινό με μελιτζάνες!1 μονάδα απο το χοιρινό και 1 από το λάδι
Συνταγή και φωτογραφία από: Θωμαή Σαρακατσιάνου
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό κρέας
- 1 κιλό μελιτζάνες
-
1/2 ματσάκι άνηθο -μαϊντανό
-
3 μέτρια κρεμμύδια3
- Λίγο λάδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 Καρότο
-
1 πιπεριά
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
Αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγαλούτσικα κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ ροδοκόκκινο χρώμα.
Παράλληλα αχνίζουμε το χοιρινό σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει ελαφρά μαζί με το ένα κρεμμύδι κομμένο στα 4 αφού το κρέας κατεβάσει και πιει όλα τα ζουμιά του. (δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε τακτικά) Αλέθουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ (εκτός από το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα,τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας (το αλάτι πάντα προς το τέλος του μαγειρέματος γιατί σφίγγει το κρέας), ρίχνουμε και το σκόρδο, συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να σκεπάζει καλά το κρέας και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 45 λεπτά περίπου. Μόλις έχει μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε το αλάτι, τον πελτε και τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα ώσπου να ενσωματωθούν με την σάλτσα. Σε αυτό το σημείο αν χρειάζεται λίγο νεράκι συμπληρώνουμε.