Πέρκα με δεντρολίβανο!1 μονάδα το ψάρι και 1 το λάδι
Υλικά:
- 1 κιλό φιλέτο πέρκας
- 5 ντομάτες
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο
- φύλλα δάφνης
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα (επιτρεπόμενες στα προϊόντα εμπορίου)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φιλέτα πέρκας και τα αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε τις ντομάτες και τις στρώνουμε σε πυρίμαχο ταψί κομμένες στρογγυλές φέτες. Από πάνω στρώνουμε το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης, απλώνουμε τα φιλέτα και πάνω τους ρίχνουμε πάλι δεντρολίβανο και δαφνόφυλλα. Τα σκεπάζουμε με ροδέλες ντομάτας. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το σκόρδο λιωμένο, τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι και περιχύνουμε την πέρκα. Αφήνουμε να ψηθούν για 40 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.