Κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα με 2 μονάδες! 1 μονάδα από το κοτόπουλο και 1 μονάδα από το βούτυρο.
Υλικά:
- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3-4 πιπεριές φλωρίνης σε βαζάκι
- 3 κ. σούπας μηδενική μουστάρδα (στα προϊόντα εμπορίου)
- 1 κ. σούπας πάπρικα
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κοτόπουλο, το τεμαχίζουμε σε κυβάκια και το αλατοπιπερώνουμε. Το σοτάρουμε με το βούτυρο και το σκόρδο. Το γυρίζουμε πολλές φορές με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε σε μακρόστενες ψιλές λωρίδες τις κόκκινες πιπεριές και τις προσθέτουμε στο κοτόπουλο, μαζί με τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.