Χοιρινές μπουκιές μεθυσμένες!1 μονάδα απο το χοιρινό,1 απο το κρασί και 1 απο το βούτυρο
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό χοιρινό ψαχνό
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1/2 φλ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- νερό
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, το πλένουμε, το στραγγίζουμε καλά και το τηγανίζουμε σε τηγάνι που έχουμε λιώσει το βούτυρο. Αφού τηγανίσουμε όλα τα κομμάτια, τα περιχύνουμε με το κρασί. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Μετά το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ένα φλιτζάνι ακόμα ζεστό νερό και αφηνουμε να σιγοβράσει.