Πατατοπιτάκια με 2 μονάδες! 1 μονάδα από το σιμιγδάλι και 1 από τις πατάτες!
Συνταγή και φωτογραφία από : Tάνια Mπρουτζά
Υλικά:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
- 1 1/2 κιλό σιμιγδάλι αλεσμένο
(Εγώ έβαλα 1 κιλό χοντρό και 1/2 κιλό ψιλό) - 1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό)
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 φλυτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
ΓΕΜΙΣΗ:
- Βρασμένες πατάτες (τις έλιωσα με πιρούνι)
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 3-4 Φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Λίγο άνηθο
Εκτέλεση:
Στο νερό διέλυσα τη μαγιά και το άφησα για λίγο στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ έβαλα να αναμιγνύονται το σιμιγδάλι και η σόδα.
Πρόσθεσα στον κάδο το αλάτι και αφού ενώθηκε με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσα και την μαγιά. Τα ζύμωσα έως ότου ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί- φουσκώσει για 1 ώρα σχεδόν.
Ετοίμασα την γέμιση, ενώνοντας όλα τα υλικά.
Αφού ετοιμάστηκε η ζύμη, έπερνα μπαλάκι στο χέρι μου, το άνοιγα ποτάκι και έβαζα μέσα γέμιση, έκλεινα και τοποθετούσαν σε λαδόκολλα. Άφησα κάνα δεκάλεπτο να ξεκουραστούν και έψησα στους 170 αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά.