Νηστίσιμοι μελιτζανοκεφτέδες με 1 μονάδα από τα κρίσπις ή τον ντάκο!
Συνταγή και φωτογραφία από : Θωμαή Σαρακατσιάνου
Υλικά:
- 1 μελιτζάνα μέτρια( βρασμένη για 10 λεπτά σε αλατόνερο χωρίς την φλούδα)
- 1 μικρή ντοματα στον τρίφτη
- 1 κόκκινη πιπεριά στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. άνιθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 6 κρισπις ή 70 γρ ντάκο στο μούλτι
- Αλάτι
- πιπέρι
- κόκκινη πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε καλά την μελιτζάνα σε ένα τρύπιτο και την πατάμε με το πιρούνι να φύγουν όλα τα υγρά και να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το τριμμένο παξιμάδι και ζυμώνουμε πατώντας να φύγουν τα πολλά υγρά που βγάζει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το παξιμάδι και πλάθουμε κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν…