Κέικ σοκολάτας με βρώμη και γέμιση μαρμελάδας με 1 μόνο μονάδα και χωρίς περιορισμό από την βρώμη!
Συνταγή & φωτογραφία από : Θωμαή Σαρακατσιάνου
Υλικά:
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μούλτι
- ½ κούπα σόδα αναψυκτικό
- ½ κούπα μηδενική μερέντα (Συνταγή : εδώ)
- ½ κούπα γλυκαντικό ή 1½ ζάχαρη καρύδας
- 1 κγ σόδα σκόνη
- ¼ κγ κανέλα σκόνη
- Ξύσμα από ένα λεμονί (αν βάλετε μαρμελάδα πορτοκαλιού, βάλτε & ξύσμα πορτοκαλιού)
- 2 κγ χυμό λεμονιού
- 2 βανίλιες καψούλα
- μηδενική μαρμελάδα (δείτε τις μηδενικές εδώ)
Εκτέλεση:
Αφού αλέσουμε την βρώμη & την έχουμε στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά & ανακατεύουμε. Το τελικό μείγμα μας θα πρέπει να είναι μια λεία παχύρευστη κρέμα όχι υδαρή, σαν μους. Αν βγει πολύ σφιχτή ή πιο αραιή προσθέστε λίγο υγρό ή βρώμη ακόμα, εξαρτάται από το πόσο πηχτή ή αραιή έχετε φτιάξει την μηδενική μερέντα σας.. (μεταξύ μας τρώγεται ευχάριστα και χωρίς ψήσιμο).. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα πάνω κάτω αντίσταση.. Μόλις βγει το κόβουμε στη μέση σαν σάντουιτς & το γεμίζουμε με μηδενική μαρμελάδα της επιλογής μας.