Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 200 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα σκόρδα σε φέτες.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, τις πατάτες και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40-45 λεπτά.
πηγή akispetretzikis.com