Ρεβιθοκεφτέδες στο φούρνο (3 μονάδες)
Υλικά: για 20 τεμάχια
- 450 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1 κ. γλ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. baking powder
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ρεβίθια και τα λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι και ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί, πλάθουμε μικρούς ρεβιθοκεφτέδες και τους αραδιάζουμε στο ταψί. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα.