Καλαμαράκια με σέσκουλα (3 μονάδες)
Υλικά:
- 1 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 σφηνάκι ούζο
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι σέσκουλα χοντροκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να σωταριστούν από όλες τις πλευρές και να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε τον πελτέ και μετά σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά, να μαλακώσουν τα καλαμαράκια. Προσθέτουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να “κρατάνε” λίγο τα χόρτα.