Ομελέτα με σύγκλινο με 3 μονάδες από τα αυγά το σύγκλινο και το τυρί!
Υλικά: για 2-3 άτομα
5 αυγά
1 μικρή καυτερή πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
120 γρ σύγκλινο σε κυβάκια
150 γρ κασέρι χοντροτριμμένο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί,αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Σε τηγάνι σοτάρουμε το σύγκλινο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά , μέχρι να μαλακώσει ελεφρώς το κρεμμύδι και να γίνει το σύγκλινο τραγανό. Ρϊχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το τσίλι και σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με μεγάλο πιάτο το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομέλετα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε άλλα 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά.