Νόστιμος μουσακάς με 3 μονάδες από την πατάτα, τον κιμά και το τριμμένο τυρί!
Συνταγή και φωτογραφία από: Λίτσα Χαϊδοπούλου
Υλικά:
- μελιτζάνα
- κολοκύθι
- πατάτα
- ρίγανη
- αλάτι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
- λίγη σόδα(υγρή)
- κρεμμύδι
- σκόρδο
- κιμά
- μπαχαρικά
- ντομάτα τριμμένη
- βασιλικό
- πιπεριά
μαϊντανό - νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ (ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑ)
- μια πατάτα μεγάλη
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- τριμμένο τυρί
Εκτελεση:
Ψήνω στη σχάρα ή στο γκριλ σε φετούλες τα λαχανικά( μελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα) με λίγο αλατάκι και ρίγανη μέχρι να πάρουν χρώμα. Για τον κιμά: Ρίχνω σε αντικολλητικό σκεύος λίγη σόδα(υγρή),κρεμμύδι,σκόρδο και τον κιμά(ένα είδος κρέατος) με μπαχαρικά μέχρι να εξατμιστεί η σόδα και να ροδίσει ο κιμάς. Στη συνέχεια προσθέτω ντοματούλα τριμμένη,βασιλικό,πιπεριά,μαϊντανό και νερό.Το αφήνω να βράσει αλλά όχι να πιει όλα τα υγρά του, να είναι λίγο ζουμερός..Για την ”μπεσαμέλ” (πουρές πατάτας) : Βράζω μια πατάτα μεγάλη(χωρίς λάδι) και στην συνέχεια τη βάζω στο μούλτι με λίγο νεράκι για να γίνει αραιός πουρές με αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο και τριμμένο τυράκι.Τα τοποθετώ σε ένα αντικολλητικό σκεύος με τη σειρά που τα τοποθετούμε σε έναν ”κανονικό” μουσακά με τυράκι ενδιάμεσα εάν σας αρέσει (για περισσότερη γεύση) και πάνω από την ”μπεσαμέλ” βάζω μοσχοκάρυδο και λίγο τριμμένο τυράκι.Το βάζω στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.