Πολίτικη μελιτζανοσαλάτα με 1 μόνο μονάδα από το λάδι!
Υλικά: για 6-8 άτομα
- 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
- 70 ml ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε. Τις ξεφλουδίζουμε μια μια και τις βάζουμε σε σουρωτήρι. Σε κάθε μελιτζάνα που καθαρίζουμε προσθέτουμε λίγο από το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το μαχαίρι για να μην μαυρίσει. Μετά αδειάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ και προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με πηρούνι. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο από το υπόλοιπο χυμό λεμόνι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας εναλλάξ λάδι και λεμόνι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ξίδι.