Ντιπ αρακά με 2 μονάδες από τον αρακά και το λάδι!
Υλικά: για περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού
- 4 φιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο στη μέση
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κρεμμύδι και το δαφνόφυλλο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει μετράμε 7 λεπτά και τότε ρίχνουμε τον αρακά και1/2 κουτ. γλυκού αλάτι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας. Στραγγίζουμε τον αρακά , αλλα κρατάμε τον ζωμό (πετάμε το κρεμμύδι και το δαφνόφυλλο). Ρίχνουμε τον αρακά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε προσθέτοντας σταδιακά μερικές κουταλιές από το ζουμί που έχουμε κρατήσει, μέχρι να φτιάξουμε ένα ντιπ με τφή γιαουρτιού. Για να αποκτήσει λεία υφη, το περνάμε από σήτα για ναα απομακρύνουμε τα φλούδια του αρακά. Βάζουμε το ντιπ σε μπολ και σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το πιπέρι.