Τσιπούρες σε κρασί και τοματίνια με 3 μονάδες από το ψάρι, το λάδι και το κρασί!
Υλικά:
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 τσιπούρες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
- 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
- 2 σκείδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 400 γρ τοματίνια κόκκινα και κίτρινα ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
- 100 ml λευκό κρασί
- 100 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τις τσιπούρες με την πλευρά με του δέρματος να ακουμπάει στο λάδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρϊχνουμε το γλυκάνισο για να δώσει άρωμα. Προσθέτουμε το σκόρδο γύρω από τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τα τοματίνια. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει η σάλτσα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 100 ml νερό και αρκετό αλατοπίπερο. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα ψάρια.