Ριζότο με κολοκύθα και κριθάρι με 3 μονάδες από το κριθάρι, το λάδι και το κρασί!
Υλικά: για 4 άτομα
- 2 φλίτζ. κριθάρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φιτζ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών σπιτικός (δείτε την συνταγή εδώ)
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κολοκύθα.Προσθέτουμε το κριθάρι και ανακατεύουμε ώσπου να λαδωθεί καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κύμινο και το πιπέρι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να μαλακώσει το κριθάρι (περίπου 20-25 λεπτά). Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.