Μοσχοχτάποδο με 3 μονάδες! 1 μονάδα από το χταπόδι, 1 από το λάδι & 1 από τις ελιές!
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχοχτάποδο
- 1 ποτήρι νερού ξίδι
- δάφνη
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- κόκκοι πιπεριού σε διάφορα χρώματα
- 15 ελιές καλαμών φιλεταρισμένες
- λίγο μαϊντανό
- ρέβα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Βράζουμε το χταπόδι στο ξίδι για τουλάχιστον μισή ώρα. Δεν χρησιμοποιούμε νερό και αλάτι γιατί απελευθερώνει τα δικά του υγρά. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το ζουμί του χταποδιού με το λάδι, προσθέτοντας τους κόκκους πιπεριού. Σερβίρουμε το χταπόδι γαρνίροντας με τη σάλτσα, τις ελιές, τη ρέβα και τον μαϊντανό.
πηγή φωτογραφίας google