Κατσίκι γάστρας με 3 μονάδες! 1 μονάδα από το κρέας, 1 από τις πατάτες & 1 από το λάδι!
Υλικά:
- 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα
- 1 λεμόνι κομμένο στα 4
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 6 πατάτες ολόκληρες καθαρισμένες
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 4 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- λίγο ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κατσικάκι στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, το λεμόνι, το δεντρολίβανο και τις πατάτες. Σκεπάζουμε τα υλικά με νερό και τα βράζουμε για 1 ώρα, αφαιρώντας τον αφρό κατά διαστήματα με τρυπητή κουτάλα. Αμέσως μετά το μεταφέρουμε σε γάστρα μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καρότα, τις αγκινάρες, λίγο ξίδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα.