Φαρφάλες με τόνο και λιαστή ντομάτα (3 μονάδες)

0
2490
Φαρφάλες με τόνο και λιαστή ντομάτα

με τόνο και λιαστή ντομάτα με 3 ! 1 μονάδα από τις φαρφάλες, 1 από το λάδι & 1 από τον τόνο!

Υλικά:

  • 500 γρ φαρφάλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ λιαστές ντομάτες
  • 20 γρ κάπαρη
  • 300 γρ τόνο σε νερό
  • 1 κλωναράκι φρέσκια μαντζουράνα
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομμάτια τις λιαστές ντομάτες. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις φαρφάλες για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και 1 λεπτό αργότερα  την κάπαρη.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα . Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τις φαρφάλες. Ρίχνουμε το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και την ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα. Με το χέρι μας κόβουμε σε κομμάτια τον τόνο και τον τρίβουμε ελαφρά. Τον προσθέτουμε στα , ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε να κρυώσει για 3 λεπτά και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here