Φαρφάλες με τόνο και λιαστή ντομάτα με 3 μονάδες! 1 μονάδα από τις φαρφάλες, 1 από το λάδι & 1 από τον τόνο!
Υλικά:
- 500 γρ φαρφάλες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ λιαστές ντομάτες
- 20 γρ κάπαρη
- 300 γρ τόνο σε νερό
- 1 κλωναράκι φρέσκια μαντζουράνα
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομμάτια τις λιαστές ντομάτες. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις φαρφάλες για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και 1 λεπτό αργότερα την κάπαρη.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τις φαρφάλες. Ρίχνουμε το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και την ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα. Με το χέρι μας κόβουμε σε κομμάτια τον τόνο και τον τρίβουμε ελαφρά. Τον προσθέτουμε στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε να κρυώσει για 3 λεπτά και σερβίρουμε.