Υπέροχα βραστά φασολάκια με σως λεμονιού με 1 μόνο μονάδα από το λάδι!
Υλικά:
- 500 γρ. φασολάκια
- 1 στυμμένο λεμόνι
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1. κ.γ. μουστάρδα (δείτε τις επιτρεπόμενες εδώ)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια, αφού τα έχουμε ξεπλύνει πρώτα. Στην κατσαρόλα χρειάζονται περίπου 35 με 40 λεπτά, ενώ εάν τα βάλετε στην χύτρα σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα.
Ταυτόχρονα στο μπλέντερ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον άνηθο, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις τα φασολάκια μας έχουν βράσει, τα στραγγίζουμε καλά και τα σερβίρουμε στα πιάτα. Από πάνω περιχύνουμε την σως λεμονιού.
Πηγή: http://www.ediva.gr