Μύδια με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές με 3 μονάδες από τα μύδια, το λάδι και το κρασί.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό μύδια
60 γρ. κρεμμύδι
½ σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές κέρατο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. ντομάτα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι
μπούκοβο
μαϊντανός
ελαιόλαδο
ξύδι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια, τα ξεπλένουμε με λίγο νερό και τα αφήνουμε για ένα τέταρτο σε μια λεκάνη με νερό με λίγο ξύδι, έπειτα στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδο και τα κυβάκια πιπεριάς
Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη ανακατεύοντας, στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα, προσθέτουμε το κρασί και τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά
Περίπου 5 λεπτά πριν σερβίρουμε, δίνουμε μία βράση στη σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και σκεπάζουμε με καπάκι
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να αχνιστούν, έπειτα αφαιρούμε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει και συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει
Προσθέτουμε το μπούκοβο και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή