Baby πατάτες φούρνου με 3 μονάδες από τις πατάτες, το λάδι και το βούτυρο.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο baby πατάτες
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 σκ. Σκόρδο
3 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα
50 γρ. Βούτυρο
1 κ.γ. Ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και τη γεμίσουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες τελείως. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, τις αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα και έπειτα τις σουρώνουμε.
2
Παίρνουμε ένα πυρέξ φούρνου και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες αφού τις έχουμε πατήσει ελαφρώς με τα χέρια.
3
Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο πυρέξ και ανακατεύουμε προσεκτικά.
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.
5
Σερβίρουμε ζεστές.
Πηγή