Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια με 3 μονάδες από το λουκάνικο, το βούτυρο και το κρασί.
Υλικά: για 8-10 άτομα
- 1 κιλό κόκκινο λάχανο ξυσμένο σε λεπτά κομμάτια
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 80 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. φρουκτόζη
- 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 3 κουτ. γλυκού ξίδι
- 1/2 λουκάνικο χοιρινό ή μοσχαρίσιο σε κομμάτια (δείτε τα επιτρεπόμενα εδώ)
- 2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μπολ ρίχνουμε το λάχανο, τα κυδώνια, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 2 ώρες εκτός ψυγείου να μαραθούν. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το βούτυρο μαζί με τη φρουκτόζη μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να καραμελώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα λουκάνικα και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει κι αυτό χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λάχανο-κυδώνια μαζί με την μαρινάδα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά να σιγοβράσει.