Μπακαλιάρος στο φούρνο με 3 μονάδες από το ψάρι, τις πατάτες και το λάδι! Κατάλληλη και για διαβητικούς!
Υλικά:
- 1 κιλό μπακαλιάρο
- 4-5 πατάτες κομμένες
- 4-5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι νερό
- Λίγο ξίδι
- αλάτι – πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- μερικές ελιές κομμένες (προαιρετικά- αν βάλετε μετράτε αλλη 1 μονάδα)
Εκτέλεση:
1. Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο καλά, βάζοντάς τον σε νερό ένα 24ωρο. Αλλάζουμε το νερό δύο φορές.
2. Σε ταψί αντικολλητικό στρώνουμε τις κομμένες πατάτες και πάνω τοποθετούμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μερίδες. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το νερό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
3. Το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 175 βαθμούς. Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκορπίζουμε (εάν θέλουμε) επάνω τις κομμένες ελιές.
Πηγή: http://www.sugarfree.gr