Κριτσίνια βρώμης με 1 μόνο μονάδα από την βρώμη!
Συνταγή και φωτογραφία από : Θωμαή Σαρακατσιάνου
Υλικά:
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης αλεσμένη στο μπλέντερ
- ½ κούπα νιφάδες για το πασπάλισμα
- περίπου μισή κούπα νερό
- 1 κγ γεμάτη αλάτι
Εκτέλεση:
Αλέθουμε την βρώμη στο μούλτι, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι, φέρνουμε μια βόλτα με το μούλτι όσο πάει γιατί θα γίνει πάστα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολάκι, βρέχουμε τα χέρια μας και περνούμε λίγη ζύμη και πλάθουμε μπαστουνάκι. Έπειτα το βουτάμε σε ένα πιάτο με νερό και τα πανάρουμε με τις νιφάδες βρώμης. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστασεις για 10 λεπτά περίπου, ανάλογα πόσο χοντρά η λεπτά τα κάνουμε, σε μέτρια προθερμασμενο φούρνο. Όταν τα βγάλουμε δεν θέλουμε να είναι πολύ σκληρά γιατί καθώς κρυώνουν σκληραίνουν κι άλλο. Μπορείτε να τα κάνετε γλυκά αν αντί για αλάτι βάλετε ένα κουταλάκι γλυκαντικό, αποξηραμένο μηδενικό φρούτο κλπ.. Το ίδιο και αλμυρά μπορείτε να προσθέσετε λιαστή ντομάτα ή ό,τι τραβάει η όρεξη σας.