Λιανοί χοχλιοί βραστοί (2 μονάδες)

0
1554
Λιανοί χοχλιοί βραστοί

Λιανοί με 2 από τα και το ! Είναι υπέροχος μεζές ούζου και ρακής και θεωρείται απαραίτητο πιάτο σε καλοκαιρινές ρακοσυνάξεις!

Υλικά:

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο νερό τους χοχλιούς να μαλακώσουν οι μεμβράνες
και οι άλλες ακαθαρσίες που μπορεί να έχει το όστρακό τους. Βάζουμε λίγο νερό
να βράσει με αρκετό αλάτι (για δυο περίπου χοχλιούς έβαλα μια κοφτή
κουταλιά αλάτι). Πλένουμε τους χοχλιούς και ελέγχουμε αν κάποιος δεν είναι ζωντανός.

Μόλις βράσει το νερό τους ρίχνουμε μέσα και αφήνουμε να ξαναπάρουν βράση. Προσοχή, γιατί φουσκώνει το νερό υπερβολικά. Αδειάζουμε
το νερό και τους ξαναπλένουμε. Τους βάζουμε σε κρύο νερό με λίγο αλάτι τώρα και
τους βράζουμε για 10- 15 λεπτά από την ώρα που θα ξαναρχίσει ο βρασμός.  Δοκιμάζουμε πόσο δύσκολα βγαίνουν πριν τους αποσύρουμε.
Αν βγαίνουν πολύ εύκολα θέλουν λίγο βράσιμο ακόμη. Όταν είναι έτοιμοι αδειάζουμε
το νερό και τους σερβίρουμε.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το  χυμό λεμονιού και τους περιχύνουμε ή το
βάζουμε σε ένα μπολ και βουτάμε ένα ένα χοχλιό όταν το βγάλουμε από το κέλυφός
του.

Πηγή: https://www.cretangastronomy.gr

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here